Recept van de dag: Mosseltapas borrelhapjes

Turkse gefrituurde flensjes

Turkse gefrituurde flensjes

Ingrediënten:

  • 1 pak Koopmans Mix voor
  • Pannenkoeken Speciaal
  • 8½ dl melk
  • 2 eieren
  • 75 g boter
  • olie om te frituren
  • vulling:
  • 150 g rozijnen
  • 4 el geraspte kokos
  • 125 g fijngehakte
  • blanke amandelen
  • 3 el poedersuiker
  • saus:
  • 1 dl citroensap
  • 1½ dl water
  • 200 g poedersuiker
  • 2 el honing
  • 1 el kokos

Bereiding:

Roer de pannenkoekmix en de melk tot een glad beslag. Voeg de eieren toe. Verhit de boter in de koekenpan en bak hierin dunne flensjes. Meng de ingrediënten voor de vulling en schep op elk flensje 1 à 2 el vulling. Bestrijk de randen van de flensjes met water. Vouw de flensjes om de vulling heen goed dicht en druk de randen stevig op elkaar. Verhit de olie (180 graden). Frituur de flensjes tot ze goudbruin zijn. Laat ze uitlekken op keukenpapier.
Verwarm intussen voor de saus 1 dl citroensap met 1½ dl water en de poedersuiker. Breng dit aan de kook zodat de poedersuiker oplost. Meng er de honing door. Schenk de honingsaus over de flensjes en bestrooi ze met kokos.

Overge recept informatie:

Recept nummer: 2330
Aantal personen: 6
Categorie: Pannenkoeken, Flensjes, Wraps
Sub categorie:
Datum: 03-02-2007
Land: Turkije
Bron: Koopmans
Mijn favoriet: Nee