Recept van de dag: Paastaart

Gekarameliseerde poffertjes

Gekarameliseerde poffertjes

Ingrediënten:

  • ½ pak Koopmans Mix voor Poffertjes
  • 4 dl melk
  • 1 ei
  • 1½ el zonnebloemolie
  • 150 g suiker
  • ca. 5 el water
  • 150 ml slagroom
  • 50 ml sinaasappellikeur
  • amandelschaafsel
  • vanilleroomijs
  • poffertjespan
  • (hapjes)pan

Bereiding:

Bereid de poffertjes volgens de aanwijzingen op het pak en houd ze warm. Strooi de suiker over de bodem van een wijde pan (bijvoorbeeld een hapjespan). Voeg het water toe en meng dit goed met de suiker. Zet de pan op een matig vuur en laat de suiker goed oplossen.

Breng het geheel aan de kook en laat karameliseren (let op! Erbij blijven!). Neem de pan van het vuur en meng de slagroom door de karamel (water/suikermengsel). Voeg ten slotte naar smaak de sinaasappellikeur toe. Voeg indien de karamel iets te dik is, nog een lepel water toe.

Schik de poffertjes op een dessertbord (10 per persoon) en schenk de karamel hierover. Decoreer de poffertjes met geroosterd amandelschaafsel en serveer er een bolletje vanilleroomijs bij.



Overge recept informatie:

Recept nummer: 2331
Aantal personen: 6
Categorie: Pannenkoeken, Flensjes, Wraps
Sub categorie:
Datum: 03-02-2007
Land: België
Bron: Koopmans
Mijn favoriet: Nee