Recept van de dag: Chipolatataart

Borek

Borek

Ingrediënten:

  • Turks gevuld deeggerecht :
  • 4 vellen diepvries fillodeeg
  • 450g diepvries bladspinazie
  • 1/2 ui
  • 2 eetlepels olijfolie + olijfolie
  • voor bestrijken
  • 1 teentje knoflook
  • 25g blanke amandelen
  • 100g feta (kaas)
  • zout
  • peper
  • extra nodig:
  • bakpapier

Bereiding:

Laat het fillodeeg ontdooien.
Laat de spinazie ontdooien in een vergiet.
Verwarm de oven voor op 200°C (hetelucht 180°C). Bekleed een bakplaat met bakpapier.
Pel de ui en snipper hem fijn.
Verhit de olijfolie in een koekenpan.
Pel de knoflook en pers hem boven de olijfolie uit. Bak de knoflook ca. 2 minuten.
Voeg de ui toe en fruit hem op een matig vuur in ca. 5 minuten glazig.
Hak de amandelen in grove stukken. Rooster de amandelen in een droge koekenpan op een laag vuur goudbruin.
Snijd de feta in blokjes.
Meng de spinazie met de ui, amandelen en de feta. Breng op smaak met zout en peper.
Leg de vellen fillodeeg op een werkvlak en bestrijk ze dun met olijfolie. Snijd ieder vel over de lengte in 3 lange, gelijke repen.
Schep op het begin van elke deegreep een beetje spinazievulling en vouw steeds driehoekjes tot de deegreep op is. Leg ze op de bakplaat.
Laat de driehoekjes midden in de oven in ca. 15 minuten gaar worden.

Overge recept informatie:

Recept nummer: 2398
Aantal personen: 4
Categorie: Voorgerechten
Sub categorie: Voorgerechten / Amuses
Datum: 04-02-2007
Land: Turkije
Bron: Jumbo
Mijn favoriet: Nee