Recept van de dag: Mosseltapas borrelhapjes

Pittige varkensreepjes met zure saus

Pittige varkensreepjes met zure saus

Ingrediënten:

  • 500 gram magere hamlappen
  • 2 eetl. bloem
  • 2 theel. kerrie
  • zout en versgemalen peper
  • 4 augurkjes
  • 1 kleine ui
  • 4 eetl. mayonaise
  • 4 eetl. yoghurt
  • 1 theel. mosterd
  • 0.5 theel. dragonpoeder
  • olie om te bakken

Bereiding:

Snijd het vlees in reepjes van circa 2 cm breed en 10 cm lang.
Doe de bloem, de kerrie, de peper en het zout in een plastic zak en schud goed door elkaar. Doe de reepjes vlees in de zak en schud tot ze rondom met de gekruide bloem zijn bedekt.
Snijd de augurkjes voor de saus klein en laat ze goed uitlekken. Snipper de ui.
Roer de mayonaise, de yoghurt, de mosterd, het dragonpoeder en wat zout en peper in een kom door elkaar. Roer er de augurkjes en de ui door.
Verhit een laagje olie in een koekenpan. Bak de reepjes vlees met niet teveel tegelijk in de hete olie bruin en knapperig. Schep ze uit de pan en laat ze op keukenpapier uitlekken.
Geef er de saus apart bij. Lekker met sla en friet of gebakken aardappelen.

Serveertip:
Vervang de saus door tomatenketchup.

Overge recept informatie:

Recept nummer: 2479
Aantal personen: 4
Categorie: Vlees en Gevogelte
Sub categorie: Varkensvlees
Datum: 06-02-2007
Land: Nederland
Bron: Onbekend
Mijn favoriet: Nee