Recept van de dag: Mosseltapas borrelhapjes

Aalbessengranité

Aalbessengranité

Ingrediënten:

  • 500 gr aalbessen
  • 1 dl water
  • merg van 1/2 vanillestokje
  • 5 el honing
  • 4 dl witte wijn

Bereiding:

Was de aalbessen, bewaar een paar takjes voor versiering en rits de overige bessen van de steeltjes.
Laat de bessen met het water en de vanille ca. 10 min. koken en giet dit door een zeef.
Zoet de vloeistof met honing, giet het sap op een schone doek om het te zuiveren en zet het in een platte plastic doos in het vriesvak.

Schaaf met een lepel stukjes van het ijs als het hard is of maal het fijn in een ijsmolen of blender.

Verdeel het ijs over vier glazen en giet er de wijn overheen. Versier het ijs met de achtergehouden aalbessen

Overge recept informatie:

Recept nummer: 250
Aantal personen: 4
Categorie: Nagerechten
Sub categorie: IJs coupes en IJstaarten
Datum: 24-11-2006
Land: Frankrijk
Bron: Taste and Inspiration.nl
Mijn favoriet: Nee