Recept van de dag: Victoria sandwich

Spaanse crema catalana

Spaanse crema catalana

Ingrediënten:

  • 1 citroen
  • 350 ml slagroom
  • 1 kaneelstokje
  • 4 eieren
  • 60 g suiker
  • ca. 4 eetlepels donker-bruine basterdsuiker
  • extra nodig:
  • 4 soufflé-bakjes

Bereiding:

1. Was de citroen en schil deze dik.
2. Verwarm de slagroom met de citroenschil en het kaneelstokje tot de slagroom net gaat koken. Haal de pan van het vuur en laat de room afkoelen. Verwijder de citroenschil en het kaneelstokje.
3. Splits de eieren (de eiwitten worden niet gebruikt) en klop de eidooiers met de suiker tot een wit mengsel. Roer het eimengsel door de slagroom.
4. Verwarm al roerend het slagroommengsel tot het iets dikker wordt (mag niet gaan koken). De crème is op de juiste dikte als het op de achterkant van een houten lepel als laagje blijft hangen.
5. Verdeel de crème over de bakjes en laat het in de koelkast minimaal 3 uur opstijven.
6. Verwarm de oven voor op de grillstand. Bestrooi de crème met een dun laagje basterdsuiker en laat dit onder de grill in ca. 2 minuten karameliseren.

Overge recept informatie:

Recept nummer: 2521
Aantal personen: 4
Categorie: Nagerechten
Sub categorie: Nagerechten
Datum: 06-02-2007
Land: Spanje
Bron: Onbekend
Mijn favoriet: Nee