Recept van de dag: Chipolatataart

Boerenkool anders

Boerenkool anders

Ingrediënten:

  • 100 g ontbijtspek in blokjes
  • 1 el olie
  • 1 rookworst in blokjes
  • 300 g gesneden boerenkool
  • 2 zakjes Maggi Puree voor ovenschotels
  • nootmuskaat
  • 3 el geraspte belegen kaas

Bereiding:

1. Bak in de wok of hapjespan de spekjes in hete olie goudbruin. Voeg de rookworst toe en laat 3 min. Op hoog vuur meebakken.
2. Voeg de boerenkool toe, roerbak 5 min., breng op smaak met peper en zout.
3. Bereid de puree zoals aangegeven. Roer er wat nootmuskaat en 2 el geraspte kaas door. Doe de boerenkool over in een licht ingevette ovenschaal.
4. Schep de puree op de boerenkool, strijk de bovenkant glad met een vochtig gemaakte lepel en strooi de rest van de kaas erover. Laat het gerecht bij 220 graden in circa 30 min. In de oven goudbruin kleuren.

Kooktip:
Schep de (afgegoten) boerenkool door de puree en bak het in kleine porties als `koekjes` in de koekenpan krokant

Overge recept informatie:

Recept nummer: 2550
Aantal personen: 4
Categorie: Hoofdgerechten
Sub categorie: Stamppot
Datum: 07-02-2007
Land: Nederland
Bron: Onbekend
Mijn favoriet: Nee