Taste and Inspiration wenst u fijne feestdagen

Hamburgers met spinazie en feta

Hamburgers met spinazie en feta

Ingrediënten:

  • 2 sneetjes volkorenbrood, zonder korst
  • 1/2 citroen, geraspt en geperst
  • 1 ui, in stukken
  • 500 g rundergehakt
  • 1/2 zakje verse peterselie (a 30 g), fijngeknipt
  • 1 theelepel gemalen piment
  • 2 theelepels gemalen komijn (djinten)
  • 4 eetlepels olijfolie
  • 2 eetlepels pijnboompitten
  • 100 g bladspinazie (diepvries, deelblokjes)
  • 50 g feta (kaas), in blokjes
  • Materialen
  • keukenmachine

Bereiding:

1. In keukenmachine brood, citroensap en -rasp en ui tot fijne massa malen. Broodmengsel door gehakt kneden, met peterselie, piment, 1 tl komijn en 1 el olie. Op smaak brengen met flink wat zout en peper. Van gehaktmengsel 8 burgers vormen. Tot gebruik afgedekt in koelkast bewaren.
2. Vlak voor roosteren van burgers 1 el olie in steelpannetje verhitten. Pijnboompitten snel goudbruin bakken. Spinazie toevoegen en op matig vuur al roerend laten ontdooien. Feta in spinaziesaus laten smelten. Saus op smaak brengen met zout, peper en rest van komijn. Pan van vuur nemen en op barbecue warmhouden.
3. Burgers aan beide kanten bestrijken met rest van olie. Burgers (in hamburgerklem) op barbecue in 6-8 minuten bruin en gaar roosteren. Burgers op vier borden leggen en spinaziesaus ernaast scheppen.

Overge recept informatie:

Recept nummer: 2580
Aantal personen: 4
Categorie: Hoofdgerechten
Sub categorie: Hoofdgerechten
Datum: 07-02-2007
Land: Griekenland
Bron: Onbekend
Mijn favoriet: Nee