Recept van de dag: Garnaal en patat

Boerenkoolstamppot met slagers rookworst

Boerenkoolstamppot met slagers rookworst

Ingrediƫnten:

  • 750 g gesneden boerenkool of 1 kg boerenkool aan de stronk
  • 1,5 kg aardappelen
  • 2 dl melk
  • zout
  • peper
  • 1 verse slagers rookworst
  • 50 gram boter

Bereiding:

Schil de aardappelen. Indien verse boerenkool aan een stronk gebruikt wordt, dan de blaadjes van de stronk halen, fijnsnijden en goed wassen.

Zet de kool op met weinig water. Doe de deksel op de pan en laat de kool een half uur op een laag vuur koken.
Kook ondertussen de aardapppelen en stamp ze fijn. Roer ze met de hete melk, weinig zout en royaal peper en boter tot een puree en meng dan de gare boerenkool erdoor.
Lekker met verse rookworst geweld in 20 min,.. water tegen de kook aan !

Overge recept informatie:

Recept nummer: 2765
Aantal personen: 4
Categorie: Hoofdgerechten
Sub categorie: Stamppot
Datum: 12-02-2007
Land: Nederland
Bron: Lekker wijntje
Mijn favoriet: Nee