Recept van de dag: Garnaal en patat

Bretonse mosselen met knoflook en spek

Bretonse mosselen met knoflook en spek

Ingrediënten:

  • 4 kg mosselen
  • 1 prei
  • 1 klein bosje bladselderij
  • 4 teentjes knoflook
  • 2 eetlepels slaolie
  • 50 g ontbijtspekblokjes
  • 3 dl witte wijn
  • 2 dl crème fraîche of Room Fris
  • zout, peper

Bereiding:

Hak de prei, de bladselderij en de knoflook fijn. Verhit de olie in een grote diepe pan en bak hierin de prei met de knoflook en het spek 5 minuten.

Schep de helft in een steelpannetje. Voeg de wijn, de bladselderij (op 2 eetlepels na) en de mosselen aan de grote pan toe. Kook de mosselen 5 tot 8 minuten tot ze openstaan en gaar zijn.

Schep de mosselen in een schaal. Zeef het kookvocht en voeg 3 dl ervan toe aan het achtergehouden spek-prei mengsel. Roer de Room Fris erdoor en kook de saus tot deze lichtgebonden is. Voeg zout en peper naar smaak toe. Schep de saus over de mosselen en strooi de rest van de bladselderij erover.


Vistip: Serveren met bruin stokbrood en een gemengde salade.

Overge recept informatie:

Recept nummer: 2844
Aantal personen: 4
Categorie: Vis - schaal- en schelpdieren
Sub categorie: Vis- Schaal en Schelpdieren
Datum: 21-03-2007
Land: Frankrijk
Bron: Tijd voor vis
Mijn favoriet: Nee