Recept van de dag: Jeannes Ananasbeignets

Noten- Gemberchutney

Noten- Gemberchutney

Ingrediƫnten:

  • 300 gram schoongemaakte appels
  • 1 ui
  • 1 dl azijn
  • 150 gram gemberbolletjes
  • 150 gram gepelde walnoten
  • 2 eetlepels gembersiroop
  • 1 theelepel kaneelpoeder
  • 1 theelepel tijm
  • mespunt gemalen foelie
  • 100 gram Van Gilse Geleisuiker Speciaal

Bereiding:

De appels in kleine stukjes snijden en in een pan doen. De ui pellen en heel fijn snipperen en met de azijn aan de appel toevoegen. Aan de kook brengen en ca. 5 minuten zachtjes koken. Intussen de gember snipperen en de walnoten niet al te fijn hakken. De gember, noten, gembersiroop, kaneel, tijm en foelie door het appelmengsel roeren en ca. 15 minuten zachtjes koken tot een dikke moes. De geleisuiker speciaal erdoor roeren en 1 minuut borrelend laten koken. De chutney in potten tot de rand toe afvullen, direct sluiten en 5 minuten op hun kop zetten.

Opmerking:
Een pittige chutney, lekker door een hartige fruitsalade

Overge recept informatie:

Recept nummer: 2929
Aantal personen: 1
Categorie: Sausjes, boters, chutney's
Sub categorie: Inleggen, Gelei, Drankjes, Marinades
Datum: 21-04-2007
Land: Nederland
Bron: Onbekend
Mijn favoriet: Nee