Recept van de dag: Kalfsentrecote en groentenpalet

Gevulde abrikozen

Gevulde abrikozen

Ingrediënten:

  • 200 g gedroogde abrikozen
  • 250 g fijne suiker
  • sap van 1/2 citroen
  • 1/2 l slagroom

Bereiding:

Laat de abrikozen een nachtje weken in 1/2 liter water met het citroensap
Breng de volgende dag het weekwater aan de kook met de fijne suiker en laat inkoken tot een lichte stroop. Voeg de abrikozen bij en laat op een zacht vuur sudderen tot de abrikozen lekker zacht zijn.
Laat uitlekken en afkoelen.
Snij de abrikoosjes open en vul ze met een lepeltje goed stijfgeklopte room.

Overge recept informatie:

Recept nummer: 293
Aantal personen: 4
Categorie: Nagerechten
Sub categorie: Fruit
Datum: 24-11-2006
Land: Turkije
Bron: Taste and Inspiration.nl
Mijn favoriet: Nee