Recept van de dag: Paastaart

Haringsalade met garnalen

Haringsalade met garnalen

Ingrediënten:

  • 3 gefileerde haringen
  • 100 gr Hollandse garnalen
  • 2 tomaten
  • ½ groene paprika
  • 2 aardappels
  • 2 eetlepels mayonaise
  • 2 eetlepels yoghurt
  • 1 eetlepel gehakte bieslook
  • krop krulsla
  • peper, zout

Bereiding:

Kook de aardappels en laat ze afkoelen. Snijd ze in kleine stukjes.

Kruis de tomaten in en dompel ze 10 tellen in kokend water. Haal het vel van de tomaat eraf en de pitjes eruit. Snijd de tomaten in kleine stukjes.

Was de paprika, snijd de zaadlijsten eruit en snijd de paprika in kleine stukjes.

Maak van de mayonaise en de yoghurt een saus en breng dit op smaak met peper en zout.

Roer de bieslook, tomaat, aardappel en paprika door de saus. Laat het mengsel minimaal 1/2 uur in de koelkast staan. Snijd vlak voor het serveren de haring in kleine stukjes. Meng de garnalen en haring door de salade. Serveren op een bedje van krulsla

Overge recept informatie:

Recept nummer: 299
Aantal personen: 4
Categorie: Voorgerechten
Sub categorie: Salades
Datum: 24-11-2006
Land: Nederland
Bron: Tijd voor vis
Mijn favoriet: Nee