Recept van de dag: Mosseltapas borrelhapjes

Aardappel - hamtaart

Aardappel - hamtaart

Ingrediënten:

  • Deeg:
  • 1 kg vast kokende aardappelen
  • zout
  • 100 g gemalen amandelen
  • 1 citroen
  • 4 grote eieren
  • 60 g boter
  • 50 g Parmesan
  • 2-3 el rozemarijnnaalden
  • vers gemalen peper
  • Vet voor de vorm
  • 250 g Schwarzwälder ham
  • 30 g boter
  • 2 el amandelblaadjes

Bereiding:

Voor het aardappeldeeg: de aardappelen afspoelen en in zoutwater ongeveer
20 minuten laten koken. De aardappelen schillen en door een aardappelpers
drukken. Aardappelen met amandelen, geraspte citroenschil, eieren,
zachte boter, Parmesan en 2 el gehakte rozemarijnnaalden tot een glad
deeg kneden. Met zout en peper op smaak brengen. Een vlakke ovenvaste
vorm (Ø 30 cm) invetten. De vorm met ham uitleggen zodat de plakjes over
de rand hangen. Het aardappeldeeg erin vullen en glad strijken.
De overhangende hamplakjes naar het midden leggen. De boter in vlokjes
over de aardappeltaart verdelen en de amandelblaadjes en eventueel iets
rozemarijn eroverheen strooien. In het voorverwarmde fornuis bij 200 graden (heetlucht 170 graden) 35-40 minuten laten bakken.

Overge recept informatie:

Recept nummer: 3040
Aantal personen: 8
Categorie: Hoofdgerechten
Sub categorie: Aardappelen
Datum: 19-06-2007
Land: Duitsland
Bron: Maison Culinaire
Mijn favoriet: Nee