Recept van de dag: Griekse schnitzel met yoghurt-muntsaus

Mascarponecreme met vers fruit

Mascarponecreme met vers fruit

Ingrediënten:

  • 2 eidooier
  • 4 el Marsala
  • 40 g suiker
  • 250 g mascarpone
  • 100 g slagroom
  • 200 g aardbeien
  • 2 perziken
  • 3 el sinaasappellikeur
  • 60 g amaretti
  • 2 el chocoladehagelslag
  • muntbladeren voor de decoratie

Bereiding:

Eidooier met Marsala en suiker in een kom in heet waterbad schuimig roeren.
De kom uit het waterbad nemen en zolang doorroeren tot de massa koud is.
De mascarpone met de Marsala-schuim vermengen. De slagroom stijfkloppen
en eveneens met de massa vermengen. De aardbeien afwassen, drogen en
halveren. De perziken wassen, drogen en in dunne strepen snijden.
De sinaasappellikeur over de aardbeien en perzikstrepen geven. Van de
amaretti kleine brokjes maken. De helft van het fruit en de amarettibrokjes in dessertschalen verdelen en de mascarponecreme erover geven. De overige
vruchten en amarettibrokjes erop verdelen en met chocoladehagelslag en muntbladeren versieren.

Overge recept informatie:

Recept nummer: 3048
Aantal personen: 4
Categorie: Nagerechten
Sub categorie: Nagerechten
Datum: 19-06-2007
Land: Nederland
Bron: Maison Culinaire
Mijn favoriet: Nee