Recept van de dag: Mosseltapas borrelhapjes

Pikante oosterse uiensoep

Pikante oosterse uiensoep

Ingrediënten:

  • 500 g uien in dunne ringen
  • 1 teentje knoflook uitgeperst
  • 2 eetlepels boter
  • 1 flesje Maggi Basis voor Franse Uiensoep
  • 1,5 l water
  • sambal
  • ketjap manis
  • gefruite uitjes

Bereiding:

Uiensoep met een Indische tic
Vooral gewone sambal oelek smaakt heerlijk in deze soep.

Fruit de uiringen en het knoflookteentje lichtbruin in de boter
Voeg het flesje soepbasis en het water toe
Laat 15 minuten zachtjes koken
Breng de soep op smaak met sambal (begin met 1-2 theelepels) en ketjap manis (begin met 2 eetlepels)
Serveer de soep bestrooid met gefruite uitjes.

Overge recept informatie:

Recept nummer: 3090
Aantal personen: 8
Categorie: Voorgerechten
Sub categorie: Soepen
Datum: 20-06-2007
Land: Oosters
Bron: Vrouw online koken
Mijn favoriet: Nee