Recept van de dag: Spinaziesoep

Warme mokkasouffle

Warme mokkasouffle

Ingrediënten:

  • 3 el basterdsuiker
  • 40 g boter
  • 2 el bloem
  • 3/4 kop (2 dl) melk
  • 1 el oploskoffie
  • 100 g pure chocolade, gesmolten
  • 4 eieren, gesplitst
  • poedersuiker, voor het bestuiven

Bereiding:

Verwarm de oven voor op 180 °C. Wikkel een dubbele laag bakpapier rond een soufflevorm van 1,25 liter die 3 cm boven de rand uitsteekt. Zet het goed vast met een touwtje. Vet de vorm en kraag in met olie of gesmolten boter, strooi er 1 el suiker in, schud de vorm om de onderkant en de wanden te bedekken en overtollige suiker te verwijderen.
Smelt de boter in een pan, voeg de bloem toe en roer het papje op laag vuur 2 min. tot het goudbruin is. Voeg langzaam de melk toe en roer het glad. Roer op een matig vuur tot het mengsel kookt en dik wordt; kook het nog een min. en haal het van het vuur. Doe het in een grote kom. Los de koffie in 1 el heet water op, doe hem bij de melk samen met de resterende suiker, gesmolten chocolade en eierdooiers; klop alles glad. Klop de eiwitten in een schone, droge kom tot stijve pieken en schep een beetje ervan door het chocolademengsel om het luchtiger te maken. Voeg het resterende eiwit voorzichtig toe, schep het mengsel in de soufflevorm en bak het 40 min. of tot de souffle goed gerezen en net stevig is.

Verwijder de kraag, bestuifde souffle met poedersuiker en serveer hem meteen.

Overge recept informatie:

Recept nummer: 333
Aantal personen: 6
Categorie: Nagerechten
Sub categorie: Nagerechten
Datum: 25-11-2006
Land: Frankrijk
Bron: Taste and Inspiration.nl
Mijn favoriet: Nee