Recept van de dag: Garnaal en patat

Garnaal en patat

Garnaal en patat

Ingrediënten:

  • 500 g gepelde Noordzeegarnalen
  • 150 g bintjes (klein)
  • 1 bos radijs
  • 1 bot pijpajuin
  • 1 bos kervel
  • 1 bos waterkers
  • 4 eidooiers
  • 250 g boter
  • 1 glas witte wijn
  • 3 eetlepels vinaigrette
  • peper en zout

Bereiding:

Bereidingswijze : (30 + 15 minuten)
1. Kook de bintjes in de pel in gezouten water en halveer ze. 2. Blancheer de waterkers, verfris onder koud water en maal fijn in de cutter. 3. Maak een frisse salade met de radijs, de kervel en de pijpajuin. Breng op smaak met de vinaigrette en peper. 4. Doe de witte wijn bij de eidooiers en klop stevig op. Voeg beetje bij beetje de boter toe tot je een gladde saus bekomt. Voeg de coulis van de waterkers toe. 5. Lepel de saus in het midden van het bord. Leg hierop de aardappelen met de garnalen. Schik de frisse salade er rond.

Overge recept informatie:

Recept nummer: 3441
Aantal personen: 4
Categorie: Vis - schaal- en schelpdieren
Sub categorie: Vis- Schaal en Schelpdieren
Datum: 23-08-2007
Land: België
Bron: De Proost
Mijn favoriet: Nee