Recept van de dag: Mosseltapas borrelhapjes

Kleine vissoufflés

Kleine vissoufflés

Ingrediënten:

  • 600 gr kabeljauw (filet)
  • bechamelsaus
  • 25 gr bloem
  • 25 gr boter
  • 325 ml melk
  • zout, peper,
  • mespuntje nootmuskaat
  • 7 st eieren
  • 1,5 el room
  • boter
  • zout

Bereiding:

Court bouillon:
Geconcentreerde groentefond.
700 ml water
300 ml witte wijn

Pocheer de kabeljauw in een court bouillon. Laat hierbij de vis eventueel in porties in een pan met hete court bouillon zakken, breng die weer tegen de kook en doe het deksel op de pan. Pocheer de filets 5 tot 10 minuten. Het visvlees mag nergens meer glazig zijn.
Pureer de gepocheerde vis (met een vork,zodat er nog wat structuur aan zit), controleer goed of er echt geen graatjes of velletjes inzitten, want daardoor zou het resultaat minder lekker zijn. Scheid de eieren. Roer de dooiers door de vispuree. Roer ook de bechamelsaus en twee eetlepels room er doorheen. Proef en voeg zonodig wat zout toe.
Kop de eiwitten stijf met en snufje zout. Schep de eiwitten zo voorzichtig mogelijk door het vismengsel.
Vet de soufflébakjes licht in met boter en vul ze met het mengsel.
Plaats de soufflés 25 minuten in een voorverwarmde oven op 180 graden C.
Serveer meteen als ze nog mooi bol zijn..

Bechamelsaus:
Laat de boter in een pan smelten en roer er de bloem door. Roer het mengsel glad en voeg dan pas al roerend geleidelijk de melk erbij. Roer tot de saus mooi dik en glad is en laat haar 3 minuten zachtjes onder voortdurend roeren doorkoken. Voeg naar smaak peper, zout en een mespuntje nootmuskaat toe.





Overge recept informatie:

Recept nummer: 3500
Aantal personen: 12
Categorie: Voorgerechten
Sub categorie: Voorgerechten / Amuses
Datum: 24-08-2007
Land: Nederland
Bron: Cuisine Culinaire Rijnmond
Mijn favoriet: Nee