Recept van de dag: Mosseltapas borrelhapjes

Chocolademelk met slagroom

Chocolademelk met slagroom

Ingrediënten:

  • 1 ltr melk
  • 25 gr cacao
  • 50 gr suiker
  • 1,5 dl slagroom

Bereiding:

Breng de melk in een pan aan de kook. Vermeng ondertussen de cacao in een kommetje met de suiker. Voeg wat melk toe en roer hier een glad papje van.
Schenk het mengsel onder voortdurend roeren bij de hete melk. Draai de hittebron laag en laat de chocolademelk twee minuten zachtjes koken.
Sla de slagroom stijf in een kom.
Schenk de chocolademelk in koppen, mokken of glazen en garneer met een flinke toef stijf geslagen slagroom.

Variatietip
Probeer ook eens warme anijs-chocolademelk door anijsblokjes op te lossen in de warme chocolademelk. Voor bovenstaand recept ongeveer 8 anijsblokjes aanhouden.

Overge recept informatie:

Recept nummer: 3627
Aantal personen: 6
Categorie: Sausjes, boters, chutney's
Sub categorie: Inleggen, Gelei, Drankjes, Marinades
Datum: 28-09-2007
Land: Nederland
Bron: Internetrecepten
Mijn favoriet: Nee