Taste and Inspiration wenst u fijne paasdagen

Volg ons via: / / / / Logo Google Plus

Vlierbessen jam

Foto:

Vlierbessen jam

Ingrediënten:

  • Vlierbessen
  • Geleisuiker

Bereiding:

Knip met een schaar de trosjes van de struik (let op dat er geen of bijna geen groene besjes aanzitten deze zijn namelijk licht giftig)
Je knipt ongeveer 2 kilo per half uur.

Daarna schoonmaken:
verwijder eerst de groene besjes, en eventuele insecten.
Was nu de trossen onder stromend water.
met een grote vork "kam" je de besjes nu in een grote pan of schaal. (door een grote vork te gebruiken blijven de meeste verdroogde besjes zitten).

Maak de potten schoon met heet sodawater en spoel ze na met heet water.
Roer door de bessen de geleisuiker.
Kook het mengsel 4 minuten, roerend met een grote lepel.
Plaats de roerzeef op een grote pan en schep de zeef vol. Roer de massa door de roerzeef. Daarna de jam opnieuw aan de kook brengen, omdat de jam zo heet mogelijk in de potten moet (Steriel).
De potten vullen tot een paar mm onder de rand en het deksel gelijk sluiten.
Nu de pot 5 minuten omgekeerd neerzetten (zie foto).
Eet smakelijk.

Bron: N.V.T.
Aantal personen: 1


Copyright © 2006 - 2014 Taste and Inspiration All rights reserved
Mocht u vragen / opmerkingen hebben dan kunt u contact met ons opnemen door gebruik te maken van dit contact formulier

Deze website gebruikt cookies. Klik hier voor meer informatie