Recept van de dag: Kalfsentrecote en groentenpalet

Linzensalade met notenbrood-croutons

Linzensalade met notenbrood-croutons

Ingrediënten:

  • 4 tomaten
  • 1 komkommer
  • 2 bosuitjes
  • 1 eetlepel (sherry)azijn
  • 3 eetlepels olijfolie
  • zout
  • versgemalen peper
  • 1 eetlepel fijngehakte koriander of peterselie
  • 1 blikje linzen (netto 400 g)
  • 200 g gemengde (rocket) sla
  • 6 sneetjes notenbrood
  • 50 g boter
  • 2 theelepels currypasta

Bereiding:

Snijd de tomaten en komkommer in stukjes. Snijd de bosuitjes in ringetjes. Roer in een kom de azijn en olijfolie met zout en peper tot een dressing. Giet de linzen af en schep ze met de uienringetjes en koriander door de dressing. Verdeel de gemengde sla over vier borden. Schep de linzensalade erop en verdeel de tomaat en komkommer erover. Snijd de sneetjes notenbrood in driehoekjes. Verhit de boter in een koekenpan, roer de currypasta erdoor en bak de driehoekjes brood knapperig bruin. Garneer de salade met de croutons.
Bereidingstijd: ca. 20 minuten

Overge recept informatie:

Recept nummer: 3798
Aantal personen: 4
Categorie: Voorgerechten
Sub categorie: Salades
Datum: 05-10-2007
Land: Duitsland
Bron: Brood.net
Mijn favoriet: Nee