Recept van de dag: Cakerol met frambozen en hazelnootpasta

Turks brood gevuld met geroosterde groenten

Turks brood gevuld met geroosterde groenten

Ingrediënten:

  • 1 aubergine
  • 1 courgette
  • 1 gele paprika
  • 1 rode ui
  • 3 tomaten
  • 1 eetlepel verse Italiaanse kruiden
  • 2 eetlepels olijfolie
  • zout
  • peper
  • 1 Turks brood of Marokkaanse pide
  • 100 g chorizo
  • 100 g jongbelegen kaas
  • 50 g zwarte olijven

Bereiding:

Heerlijk voor op een zomerse dag, lekker in de tuin met frisse salade erbij.
Snijd 1 aubergine, 1 courgette, 1 gele paprika, 1 rode ui en 3 tomaten in grove stukken en meng ze in een bakblik of lage ovenschaal met 1 eetlepel verse Italiaanse kruiden, 2 eetlepels olijfolie en zout en peper naar smaak en rooster ze onder een hete grill in 8-10 minuten mooi bruin en beetgaar. Schep ze regelmatig om. Snijd een Turks brood of een Marokkaanse pide overlangs open. Beleg de onderkant met 100 g chorizo en 100 g jongbelegen kaas in plakken. Verdeel de geroosterde groenten en 50 g zwarte olijven zonder pit, in grove stukken gehakt erover en leg de bovenkant van het brood erop. Bestrijk dit met olijfolie en strooi er wat chilipoeder over. Bak het brood in een voorverwarmde oven van 200 °C in 15 minuten knapperig bruin

Overge recept informatie:

Recept nummer: 3812
Aantal personen: 4
Categorie: Ontbijt, lunch en High Tea
Sub categorie: Belegde broodjes voor Lunche en High Tea
Datum: 05-10-2007
Land: Turkije
Bron: Brood.net
Mijn favoriet: Nee