Recept van de dag: Jeannes Ananasbeignets

Kruidige appeltaart

Kruidige appeltaart

Ingrediënten:

  • 200 gram bloem
  • 125 gram koude boter of margarine
  • 80 gram witte basterdsuiker
  • 1 theelepel zout
  • 1 theelepel gemberpoeder
  • 1 theelepel kaneel
  • ¼ theelepel kruidnagelpoeder
  • 1 kg golden delicious appels of goudreinetten
  • 1 eetlepel custard
  • suiker

Bereiding:

Doe de bloem, boter, suiker, zout, gemberpoeder, kaneel en kruidnagel in een kom. Snijd met twee messen de boter in kleine stukjes door de bloem. Kneed de alles snel tot een samenhangend deeg. Doe het deeg in een plastic zakje en laat het 30 minuten rusten in de koelkast.
Verwarm de oven voor op 175 °C. Vet een springvorm van 22 cm in met boter.
Schil de appels en snijd ze in stukjes.
Rol het 2/3 van het deeg uit tot een ronde lap en bekleed er de vorm mee. Bestrooi het met de custardpoeder. Vul het met de appelstukjes. Rol de rest van het deeg uit tot repen en leg deze kruiselings over de taart.
Plaats de taart in de oven en bak de taart in 45 minuten goudbruin en gaar.
Snijd de taart na het afkoelen in punten en serveer het met geklopte slagroom.

Voedingswaarden
260 kcal/ 1090 kJ, 3 g eiwit, 36 g koolh., 12 g vet (wv. 7 g verz.vet)
Bovenstaande waarden zijn per persoon.

Overge recept informatie:

Recept nummer: 3876
Aantal personen: 8
Categorie: Gebak, taarten, koekjes, brood
Sub categorie: Gebak en Taarten
Datum: 03-11-2007
Land: Nederland
Bron: Zuivel online
Mijn favoriet: Nee