Recept van de dag: Mosseltapas borrelhapjes

Sweet & Sour wok roll met kipgehakt, paprika en lente-ui

Sweet & Sour wok roll met kipgehakt, paprika en lente-ui

Ingrediënten:

  • 2 paprika’s (1 rood en 1 geel)
  • 300 g (mini) paksoi
  • 1 bosje lente-uitjes
  • Conimex Wok Olie
  • 300 g kipgehakt
  • Conimex Woksaus Chinese Sweet & Sour
  • 1 pak Conimex Wok Rolls

Bereiding:

Was en snijd de paprika’s in reepjes.

Was de paksoi. Haal van mini paksoi de blaadjes alleen maar los of snijd grote paksoi in repen.

Was en snijd de lente-uitjes (ook het groen) schuin in plakjes.

Zet een grote wok op het vuur en laat de wok goed heet worden. Voeg een scheutje olie toe en wok het gehakt 3 minuten.

Wok vervolgens de paprika 3 minuten mee.

Voeg de paksoi toe en roerbak 1 minuut mee.

Roer er vervolgens ca. 6 eetlepels woksaus door en wok nog 1 minuut.

Besprenkel de wok rolls met wat water en verwarm 20 sec. per wok roll of 1 minuut voor alle wok rolls tegelijkertijd op 750 watt in de magnetron. Of warm ze aan beide kanten op in een hete koekenpan.

Schep het gehakt-groentemengsel op de wok rolls. Strooi de lente-uitjes erover en rol ze op. Leg ze op 3 of 4 borden.

Lekker anders kan ook
Vervang het kipgehakt door rundergehakt en de paksoi door kleine broccoliroosjes. Wok deze met de paprika in totaal 4 minuten.

Op tafel
Zet voor een fris element Conimex Atjar Tjampoer op tafel en Sambal Oelek voor als je het “hot” lekker vindt

Overge recept informatie:

Recept nummer: 3898
Aantal personen: 3
Categorie: Pannenkoeken, Flensjes, Wraps
Sub categorie:
Datum: 28-11-2007
Land: Oosters
Bron: Conimex
Mijn favoriet: Nee