Recept van de dag: Mosseltapas borrelhapjes

Hollandse uitsmijter met veldsla

Hollandse uitsmijter met veldsla

Ingrediënten:

  • 2 sneetjes meergranenbrood
  • 1 theelepel mosterd
  • ½ eetlepel bieslook, fijngeknipt
  • 15 g zachte boter + 1 eetlepel
  • 20 g veldsla
  • 1 tomaat in plakjes
  • 2 plakken achterham
  • 2 eieren
  • zout, versgemalen peper
  • 2 eetlepels geraspte kaas

Bereiding:

Roer de mosterd en de helft van het bieslook door de zachte boter en bestrijk de sneetjes brood ermee. Leg de sneetjes op een groot bord en verdeel de veldsla en tomaat erover. Verhit de boter in een koekenpan en leg de plakken ham erin. Breek de eieren erboven, prik eventueel de dooiers door en bak de uitsmijter op matig hoog vuur in ca. 3-4 minuten gaar. Leg de uitsmijter op de sneetjes brood en strooi er zout en peper over. Strooi er dan de kaas en de rest van het bieslook over.

Overge recept informatie:

Recept nummer: 3943
Aantal personen: 1
Categorie: Ontbijt, lunch en High Tea
Sub categorie: Ontbijt
Datum: 30-11-2007
Land: Nederland
Bron: Brood.net
Mijn favoriet: Nee