Recept van de dag: Jeannes Ananasbeignets

Een stoer piratenschip

Een stoer piratenschip

Ingrediënten:

  • 1 taart
  • 1 boot taart of cake
  • Lange satéstokjes
  • Mesje
  • Kwatjes
  • Marsepein/icing
  • Deegroller
  • Poedersuiker
  • Water
  • Voor de zeilen :
  • Witte rolfondant
  • Deegroller
  • Mesje
  • Liniaal

Bereiding:

Rol de marsepein uit
Snij op maat
Maak ze nat of smeer in met lijm
1 voor 1
Vouw het om het stokje
Goed aanrollen
Leg ze 1 of 2 dagen te drogen
De zeilen :
Rol de fondant uit en snij op maat
Van klein naar groot
Op maat + voorzeil
Teken op 1 een doodskop
Leg ze te drogen op een wc rol of iets wat rond is
Dit is best lastig om dat het kan gaan rollen
Zorg dat het voor zeil ook iets rond word
Druk de zeilen voor zichtig op de mast voor een afdruk
Maak de afdruk iets groter en dieper met een mesje
Smeer het in met lijm of vloeibare icing
Leg de zeilen op de masten en leg ze te drogen, weer zeker 1 dag
Maak de kanonnen, je kunt ze ook gelijk zwart maken of verven met kleurstof
Deze moeten ook wel een dagje drogen
Maak de steunen voor de kanonnen, je kunt er nog houtnerf op tekenen
Laat dit zo een dag aan drogen
En zet ze in elkaar
Snij een stuk kapsel in de vorm van een boot en vul en bekleed deze
Ik heb hout nerf in de marsepein gedrukt
Je kan ook losse planken maken en daar de boot mee bekleden
Bekleed je ronde taart met blauwe marsepein
Zet nu de boot er op en spuit golven langszij
Maak met een breinaald gaten in de boot waar de masten moeten komen
Helemaal door de taart
Knip de voor mast wel even af anders is hij te lang
Zet ze er voorzichtig in
Zet de kanonnen er bij waar plek is
En plak er nog wat goudenmunten op
S6
Zie voor meer fot's
http://www.deleukstetaarten.nl/piratenschip.html

Overge recept informatie:

Recept nummer: 3979
Aantal personen: 1
Categorie: Garneertips en keuken termen
Sub categorie:
Datum: 02-12-2007
Land: Nederland
Bron: De leukste taarten maak je zelf
Mijn favoriet: Nee