Recept van de dag: Victoria sandwich

Hartige Broodtaart met Zalm en broccoli

Hartige Broodtaart met Zalm en broccoli

Ingrediënten:

  • 250 gram broccoli
  • 200 gram verse zalmfilet
  • zout
  • peper
  • 1 eetlepel citroensap
  • 6 sneetjes oud wit of oud bruin brood
  • 4 eieren
  • 200 mililiter crème fraîche
  • 250 mililiter melk
  • 100 gram geraspte belegen kaas
  • 125 gram kerstomaatjes

Bereiding:

Verwarm de oven voor op 200 graden. Verdeel 250 g broccoli in kleine roosjes en kook ze in 3-4 minuten beetgaar. Meng 200 g verse zalmfilet in blokjes met zout, versgemalen peper en 1 eetlepel citroensap. Spoel ze in een zeef af onder koud stromend water en laat ze goed uitlekken. Verkruimel 6 sneetjes oud wit- of bruinbrood met korst in de keukenmachine. Klop in een kom 4 eieren los met 200 ml crème fraîche en 250 ml melk en meng het broodkruim en 100 g geraspte belegen kaas erdoor. Verdeel dit mengsel in een ingevette taartvorm van 26 cm en leg de blokjes zalm met de broccoliroosjes en 125 g kerstomaatjes erin. Strooi er nog wat zeezout en peper over en bak de taart in de oven in 35 minuten goudbruin en gaar.

Bereidingstijd: 15 minuten + 35 minuten in de oven

Overge recept informatie:

Recept nummer: 41
Aantal personen: 2
Categorie: Ontbijt, lunch en High Tea
Sub categorie: Belegde broodjes voor Lunche en High Tea
Datum: 16-11-2006
Land: Onbekend
Bron: Brood.net
Mijn favoriet: Nee