Recept van de dag: Spinaziesoep

Gevulde kip, met rabarber en rozijntjes

Gevulde kip, met rabarber en rozijntjes

Ingrediënten:

  • braadkip van zo'n 1200g
  • 2 rabarberstengels
  • 40g rozijntjes
  • 4 blaadjes salie
  • 1 takje rozemarijn
  • olijfolie
  • boter
  • zwarte peper uit de molen
  • en wat zout

Bereiding:


- Ontvel de rabarber en hak in stukjes, snipper de salieblaadjes fijn.
- Meng de rabarber met de salie en rozijntjes, kruid met zwarte peper en overgiet met een scheutje olijfolie. Vul hiermee de kip op en maak de holte terug dicht met keukengaren of een cocktail prikker.
- Haal de blaadjes van het takje rozemarijn en hak ze fijn, vermeng ze vervolgens met wat olijfolie, peper en wat zout. Wrijf hiermee de kip aan rondom in en laat even rusten. Verwarm ondertussen de oven voor op 180°.
- Plaats een ovenschaal in de oven en doe hierin een flinke klont boter, als deze volledig is gesmolten legt U de kip op z'n zijkant hierop en bakt deze alzo gedurende 1/3 van de volledige braadtijd, daarna weer voor dezelfde tijd aan de andere zijde en tenslotte met de borstkant naar boven tot het einde van de braadtijd.
- Snijd de kip mooi middendoor en serveer, bij voorkeur met *worteltjes, erwtjes en gestoomde kasteel aardappeltjes.

Overge recept informatie:

Recept nummer: 4113
Aantal personen: 4
Categorie: Vlees en Gevogelte
Sub categorie: Kip en ander gevogelte
Datum: 07-12-2007
Land: België
Bron: Onbekend
Mijn favoriet: Nee