Recept van de dag: Garnaal en patat

Kerst Kalkoensalade met cranberrydressing

Kerst Kalkoensalade met cranberrydressing

Ingrediënten:

  • 50 g cranberry’s
  • 25 g suiker
  • 25 ml witte port
  • 25 ml wittewijnazijn
  • 100 ml walnotenolie
  • 2 takjes verse oregano
  • of 1 tl gedroogde
  • zout, versgemalen peper
  • 125 g magere spekreepjes
  • 2 el roomboter
  • 150 g oesterzwammen
  • 300 g kalkoenfilet
  • 1 struik lollo rosso

Bereiding:

1. Breng de cranberry’s met suiker, port en azijn aan de kook. Haal de pan van het vuur als de suiker is opgelost. Laat het geheel afkoelen, zeef de cranberry’s eruit en klop de notenolie door het azijnmengsel. Snijd de blaadjes van de oregano fijn. Breng de dressing op smaak met zout, peper, oregano en voeg de cranberry’s weer toe.
2. Bak de spekjes uit in een droge koekenpan. Verhit de helft van de boter in een koekenpan, bak de oesterzwammen ca. 3 min. op een hoog vuur en haal ze uit de pan. Verhit de rest van de boter en bak de kalkoenfilet aan beide kanten in ca. 10 min. gaar. Bestrooi de kalkoen met zout en peper.
3. Was en verdeel de sla over 4 borden, snijd de kalkoenfilet in plakken en verdeel ze met de spekjes en oesterzwammen over de sla. Besprenkel de salades met de cranberrydressing.

Overge recept informatie:

Recept nummer: 4165
Aantal personen: 4
Categorie: Voorgerechten
Sub categorie: Voorgerechten / Amuses
Datum: 12-12-2007
Land: Nederland
Bron: Jumbo
Mijn favoriet: Nee