Recept van de dag: Oosterse saté van varkenshaas

Fazant in Palm bier

Fazant in Palm bier

Ingrediënten:

  • 2 panklare fazanten
  • 2 stronken witloof
  • 3 gekookte varkenspoten
  • 4 porties aardappelpuree
  • 500 g boter
  • 2 dl gevogeltebouillon
  • 2 fijngehakte sjalotten
  • 1,5 dl Palmbier
  • peper en zout

Bereiding:

Braad de fazanten aan in flink wat boter, zet ze nadien in de oven en laat ze gedurende 45 minuten verder braden op 180°.
- Maak het witloof schoon en snij het in de lengte in repen, ontbeen de varkenspoten en snij het vlees in reepjes. Stoof het witloof beetgaar en doe er de reepjes varkenspoot bij, kruidt met peper en zout en hou warm.
- Haal de fazanten uit de oven en hou warm.
- Zeef de braadjus en doe hem in een pan, voeg hierbij de sjalotten en blus met palmbier. Laat even inkoken, giet er de gevogeltebouillon bij en laat opnieuw even inkoken. Haal de fazantenfilets en de boutjes van de karkas en snij de filet in plakjes. Schik op warme borden met aardappelpuree en het witloof, lepel er de saus rondom.

Overge recept informatie:

Recept nummer: 4299
Aantal personen: 4
Categorie: Vlees en Gevogelte
Sub categorie: Wild en ander Groot Vlees
Datum: 18-12-2007
Land: België
Bron: Onbekend
Mijn favoriet: Nee