Recept van de dag: Chipolatataart

Mosselmaaltijd met mosterd-honingsaus

Mosselmaaltijd met mosterd-honingsaus

Ingrediënten:

  • 2 kg mosselen
  • 200 gr. fijne soepgroenten
  • 2 dl. witte wijn
  • 1 el. franse mosterd
  • olijfolie
  • 1 el. honing
  • peper/zout

Bereiding:

In een pan groenten aanvullen met bodem water en de helft van de wijn. De mosselen hierin koken. Uit de schelp halen en per drie stuks aan een cocktailprikker rijgen.
De mosselgroenten niet weggooien maar in het midden van de serveerschaal scheppen. de cocktailprikkers er om heen leggen.
In een steelpannetje de witte wijn, franse mosterd, honing en een scheut olijfolie goed door elkaar roeren en even aan de kook brengen. Zout en peper naar smaak toevoegen en de saus over de mosselen uitscheppen.
De schaal met mosselen nog even snel verwarmen in oven of magnetron en samen met stokbrood en sla opdienen.
Past in de dieet keuken

Overge recept informatie:

Recept nummer: 4456
Aantal personen: 2
Categorie: Dieeët en vegetarische recepten
Sub categorie: Dieëten Suikervrij en Glutenvrij, vega
Datum: 28-12-2007
Land: Nederland
Bron: Kook jij.nl
Mijn favoriet: Nee