Recept van de dag: Victoria sandwich

Gebraden kip met morielje

Gebraden kip met morielje

Ingrediënten:

  • Voor de saus:
  • 1 sjalot, gesnipperd
  • 1 teentje knoflook, gesnipperd
  • 20 g boter
  • 20 g bloem
  • ½ ltr kippenbouillon
  • 2 dl slagroom
  • 200 g gemengde paddenstoelen
  • peper
  • citroensap
  • Voor de kip:
  • 60 g gedroogde morieljes
  • (paddenstoelsoort)
  • 1 hele maiskip
  • 50 g boter
  • 3 dl witte wijn

Bereiding:

Bereidingswijze saus
Fruit de sjalot in boter tot deze glazig is en voeg de bloem toe.
Gaar de bloem op laag vuur tot deze gaat glanzen.
Voeg de koude kippenbouillon toe en laat dit 10 minuten zachtjes koken.
Giet de slagroom erbij en laat de saus nog iets inkoken.
Bak intussen de paddenstoelen aan en doe deze vervolgens bij de saus.
Breng de saus op smaak met peper en citroensap.
Bereidingswijze kip
De morieljes wellen in water tot ze zacht zijn. Steek de morieljes onder het vel van de maiskip.
Bak de maiskip in een braadslede, in boter, rondom aan en blus deze af met de witte wijn. Gaar deze verder in een voorverwarmde oven van 170°C ongeveer 1½ uur lang.
Bedruip de maiskip om de 15 minuten met zijn eigen vet en vocht.
Serveer de maiskip samen met de saus en eventueel frites en een salade

Echt een topper van formaat dit recept.

Overge recept informatie:

Recept nummer: 4471
Aantal personen: 4
Categorie: Vlees en Gevogelte
Sub categorie: Kip en ander gevogelte
Datum: 30-12-2007
Land: Zuid - Afrika
Bron: Thetasteoflife
Mijn favoriet: Nee