Recept van de dag: Kalfsentrecote en groentenpalet

Arabische linzensoep met een vleugje kaneel

Arabische linzensoep met een vleugje kaneel

Ingrediënten:

  • scheut olijfolie en een klontje boter
  • 1 ui, fijngesnipperd
  • 1 teentje knoflook, gesnipperd
  • 400 g gele linzen
  • 1½ ltr kippenbouillon of groentebouillon
  • 1 tl komijnpoeder (eventueel)
  • 1 tl kurkuma
  • zout
  • peper
  • vleugje kaneel
  • sap van ½ limoen

Bereiding:

Bak heel rustig de ui en knoflook zachtjes aan in olijfolie en boter. Voeg hierna de kruiden toe en bak ze zachtjes mee.
Voeg de linzen toe en bak ze heel even mee.
Overgiet met bouillon doe er een vleugje kaneel aan toe voegen en breng dit aan de kook. Laat de linzen met de deksel erop ca 45 minuten zachtjes gaar koken.
Neem de pan van het vuur en laat de linzen iets afkoelen. Pureer dan de linzen met behulp van een blender of staafmixer.
Voeg limoensap, zout en peper toe en laat de soep nu nog 15 minuten heel zachtjes koken zonder deksel.

Overge recept informatie:

Recept nummer: 4474
Aantal personen: 4
Categorie: Voorgerechten
Sub categorie: Soepen
Datum: 30-12-2007
Land: Dubai
Bron: Thetasteoflife
Mijn favoriet: Nee