Taste and Inspiration wenst u fijne feestdagen

Roerbaknoedels met biefstuk en broccoli

Roerbaknoedels met biefstuk en broccoli

Ingrediënten:

  • 300 g biefstuk, iets plat geslagen
  • 300 g roerbaknoedels
  • 200 g broccoli, in kleine roosjes verdeeld
  • zout en peper
  • 3 el roerbakolie
  • 1/2 rode peper, zonder zaadjes en fijngehakt
  • 2 teentjes knoflook, gehakt
  • 3 bosuitjes, in ringetjes
  • 2 el hoisinsaus

Bereiding:

Laat de roerbaknoedels in kokend water wellen volgens de gebruiksaanwijzing en giet ze af. Blancheer de broccoli 2 minuten in kokend water met zout en giet ze af. Verwarm de olie in een wok of hapjespan. Bestrooi de biefstukken met zout en peper en bak ze aan beide kanten 2 minuten bruin. Haal ze uit de pan en houd warm onder aluminiumfolie. Roerbak in het overgebleven vet de uitgelekte broccoli met de peper, knoflook en bosui 2 minuten. Voeg de noedels toe en schep een paar minuten om. Snijd ondertussen de biefstukken in repen en schep deze als laatste met de hoisinsaus door de noedels.
tip

Hoisinsaus

Hoisinsaus is een dikke roodbruine saus, gemaakt van sojabonen, kruiden, knoflook en chilipoeder. De saus heeft een zoete en pikante smaak. De saus kan na het openen van de fles het best in de koelkast worden bewaard.

Overge recept informatie:

Recept nummer: 4526
Aantal personen: 4
Categorie: Hoofdgerechten
Sub categorie: Pasta Rijst Macaroni Bami Mihoen
Datum: 09-01-2008
Land: Oosters
Bron: De Keurslager
Mijn favoriet: Nee