Recept van de dag: Mosseltapas borrelhapjes

Kalfsentrecote en groentenpalet

Kalfsentrecote en groentenpalet

Ingrediënten:

  • 4 kalfsentrecotes van circa 125 g
  • zout
  • 100 g sugarsnaps
  • 150 g broccoli, in kleine roosjes
  • 1 kleine courgette, in staafjes
  • 2 jonge preistelen, in stukken
  • peper uit de molen
  • 4 el extra vergine olijfolie
  • 1 bakje tuinkers
  • 1 citroen, in partjes

Bereiding:

Breng water met zout aan de kook en blancheer hierin per soort de groenten circa 2 minuten. Wrijf ondertussen de entrecotes rondom in met zout en peper. Verwarm een eetlepel olie in de koekenpan en bak de entrecotes op hoog vuur circa 3 minuten per kant. Schep de groenten en daikonkers door elkaar en giet de rest van de olijfolie erover. Breng verder op smaak met zout en peper. Serveer direct met de entrecote en een schijfje citroen

Overge recept informatie:

Recept nummer: 4721
Aantal personen: 4
Categorie: Vlees en Gevogelte
Sub categorie: Rundvlees, Kalfsvlees, Varkensvlees
Datum: 22-01-2008
Land: Nederland
Bron: De Keurslager
Mijn favoriet: Nee