Recept van de dag: Garnaal en patat

Gehaktbroodje in korst

Gehaktbroodje in korst

Ingrediƫnten:

  • 600 g rundergehakt
  • 250 g bloem
  • mespunt zout
  • 120 g harde boter in kleine blokjes
  • 20 g geraspte parmezaanse kaas
  • 50 ml ijskoud water
  • 1 el grove mosterd
  • 5 zongedroogde tomaatjes, kleingesneden
  • 2 el groene olijven zonder pit, klein gesneden
  • zout en peper
  • 1 losgeklopt ei
  • 3 el beschuitpaneermeel

Bereiding:

Zeef de bloem en zout boven een grote kom en wrijf de boterblokjes erdoor tot een kruimelige massa, voeg de kaas toe en giet zoveel water toe tot het een soepel deeg wordt dat niet plakt. Kneed het deeg minstens 5 minuten door en vouw het dan in plasticfolie. Laat tot gebruik koelen.
Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius. Kneed het gehakt goed door met de mosterd, zongedroogde tomaatjes, olijven, zout en peper, de helft van het ei en het paneermeel. Vorm er een rol van circa 25 cm van. Tip; Proef of het gehakt goed op smaak is door een klein stukje in een beetje kokend water gaar te koken.
Rol het deeg uit tot een lap van circa 30 bij 20 cm. Leg het gehakt erop en vouw de randen van het deeg naar elkaar toe totdat het deeg aan alle kanten gesloten is. Keer de rol om en leg hem met de naad op een bakplaat met bakpapier. Bestrijk het deeg rondom met het overgebleven ei en bak het brood in circa 60 minuten gaar en goudbruin. Laat het broodje even rusten voordat u hem in dikke plakken snijd. Lekker met een bleekselderij rauwkostsalade

Overge recept informatie:

Recept nummer: 4797
Aantal personen: 4
Categorie: Vlees en Gevogelte
Sub categorie: Rundvlees, Kalfsvlees, Varkensvlees
Datum: 24-01-2008
Land: Nederland
Bron: De Keurslager
Mijn favoriet: Nee