Recept van de dag: Mosseltapas borrelhapjes

Huzarensalade

Huzarensalade

Ingrediënten:

  • 250 g gekookte ham in blokjes
  • van 1x1 cm
  • 500 g nieuwe aardappels, in blokjes
  • van 1x1 cm
  • 100 g diepvriesdoperwten
  • 4 grote zoetzure augurken, in piepkleine blokjes
  • 1 zoetzure appel, geschild en in blokjes van 1x1 cm
  • 2 el zilveruitjes
  • 1 el kappertjes
  • 2 hardgekookte eieren
  • 8 el goede mayonaise
  • 1 el witte balsamicoazijn
  • zout en versgemalen peper
  • Voor eventuele decoratie:
  • plakjes komkommer, tomaat, radijs
  • hardgekookte eieren
  • rolletjes ham of pastrami
  • Amsterdamse uien
  • augurkjes
  • trosje druiven

Bereiding:

Breng de aardappelblokjes aan de kook in ruim water met zout en laat ze niet langer dan 2 minuten koken. Giet de blokjes af en spreid ze uit op een schoon dienblad om goed en gelijkmatig af te koelen. Giet kokend water op de doperwtjes en laat zo 5 minuten staan. Giet af en leg ze bij de aardappelblokjes.
Als de aardappelblokjes en doperwten goed zijn afgekoeld kunnen ze met de ham, augurk, appel, zilveruitjes en kappertjes in een grote kom met elkaar vermengd worden. Snijd de eieren door en haal het eigeel eruit. Vermeng in de keukenmachine het eigeel met de mayonaise, azijn, peper en zout tot een smeuïge gele saus (bij gebrek aan handige machine kan dit ook met de hand geprakt en geklopt worden). Snijd het eiwit in kleine blokjes en vermeng die samen met de saus door de aardappelsalade.
Maak de salade mooi op een grote schaal en decoreer naar eigen smaak met plakjes rauwkost, eieren, fruit en vleeswaar.

Overge recept informatie:

Recept nummer: 4813
Aantal personen: 4
Categorie: Voorgerechten
Sub categorie: Salades
Datum: 24-01-2008
Land: Nederland
Bron: Taste and Inspiration.nl
Mijn favoriet: Nee