Recept van de dag: Jeannes Ananasbeignets

Avocado met knoflook en garnalen

Avocado met knoflook en garnalen

Ingrediënten:

  • 2 x grote rijpe avocado
  • 100 gram gekookte garnalen naar keuze
  • 200 gram surimi (roze-rode staafjes vis met zachte krabsmaak)
  • 1 bakje kerstomaatjes
  • minimaal 1 teentje geperste knoflook of meer naar smaak
  • 3 eetlepels olijfolie
  • paar druppels tabasco of andere rode pepersaus
  • 2 eetlepels fijngehakte korianderblad (vers of diepvries), kan ook door peterselie (liefst bladpeterselie maar mag ook gekrulde zijn) worden vervangen
  • 1 limoen of lime (kleine groene, pittige citroen)
  • halve theelepel suiker
  • 1 theelepel (zee)zout

Bereiding:

De garnalen even vluchtig wassen om de conserveermiddelen die er altijd bij zijn gevoegd, eruit te spoelen. Goed laten uitlekken. Iedere surimi snijden in 3 stukjes. De kerstomaatjes wassen en doormidden snijden. De limoen uitpersen en sap opvangen. Het sap met het zout en suiker doorroeren tot alles is opgelost. De olijfolie, koriander en knoflook bij het sap voegen en tot enigszins gebonden saus kloppen met kleine garde. De avocadoschil overlangs in vier gedeelten insnijden, zodat de schil er gemakkelijker afgehaald kan worden met aftrekkende beweging. De avocado in niet te kleine stukken snijden en direct mengen met de kleingesneden surimi, garnalen en saus. Dit luchtig door elkaar scheppen en ca. 1 uur in de koelkast plaatsen.

(*) Onrijpe avocado\'s kunt u sneller laten rijpen door de vruchten samen met appels en/of bananen in een ruime plastic zak (of gebruik gewoon een plastic tas die we bij de boodschappen gebruiken) te stoppen. Het gas wat de appels en bananen afgeven, zorgt er voor dat de avocado\'s sneller rijpen. Hou wel rekening met ongeveer 2 dagen rijptijd.

Overge recept informatie:

Recept nummer: 4905
Aantal personen: 4
Categorie: Voorgerechten
Sub categorie: Voorgerechten / Amuses
Datum: 24-11-2008
Land: Mexico
Bron: Irene's kookhoek
Mijn favoriet: Nee