Recept van de dag: Jeannes Ananasbeignets

Koude Noorse zalm in een soepje van tomaat.

Koude Noorse zalm in een soepje van tomaat.

Ingrediƫnten:

  • 200 gr zalmfilet
  • 50 gr boter
  • 1 fijn geperst teentje knoflook
  • 400 gr tomaten
  • 1 ui in ringen
  • 1 takje basilicum
  • oregano
  • bieslook
  • zout en peper uit de molen

Bereiding:

Snij de rauwe zalmfilet in blokjes en besprenkel deze met olijfolie. Zet ze koud weg:
Lat de boter smelten in een pannetje en fruit de ui en de knoflook kort aan.
Bewaar een paar uiringen voor de garnering.
Voeg de tomaten toe en een beetje zout. Voeg de basilicum en de dragon toe. Kook het gedurende 10 minuten. Mix het geheel glad met een staafmixer en breng het op smaak met zout en peper.
Leg de koude Noorse zalm op vier bordjes en giet er de warme soep op. Garneer met fijngesneden bieslook.
Zorg ervoor dat de zalm vers is

Overge recept informatie:

Recept nummer: 4913
Aantal personen: 4
Categorie: Voorgerechten
Sub categorie: Soepen
Datum: 15-12-2008
Land: Noorwegen
Bron: Noorwegen.nl
Mijn favoriet: Nee