Recept van de dag: Haring-appelsalade

Kerst Rockefellersoep

Kerst Rockefellersoep

Ingrediënten:

  • 250 g aardappelen
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • scheutje olie
  • 1½ l groentebouillon
  • 250 g spinazie
  • 6 takjes dragon
  • 3 takjes peterselie
  • 3 takjes kervel
  • 3 el crème fraiche
  • 3 druppels tabasco
  • 6 sneetjes brood
  • 80 g Parmezaanse kaas
  • 6 kerstomaten
  • Extra nodig:
  • Keukenmachine, 6 kleine whiskyglazen

Bereiding:

Schil de aardappelen en snijd ze in blokjes. Pel en snipper de ui en hak de knoflook. Verhit de olie in een hoge pan en fruit de ui en knoflook. Voeg de aardappelen toe en bak ze kort mee. Blus af met de groentebouillon. Kook de aardappelen gaar. Voeg de spinazie en kruiden toe. Pureer de soep met de crème fraiche in de blender. Breng de soep op smaak met tabasco. Rasp de Parmezaanse kaas over de sneetjes brood en rooster ze onder de grill in de oven. Steek in het midden van de toast een gat dat net iets kleiner is dan het glaasje. Schep de soep in glaasjes en leg de toast er op garneer met een kerstomaat.

Overge recept informatie:

Recept nummer: 4940
Aantal personen: 6
Categorie: Voorgerechten
Sub categorie: Soepen
Datum: 16-12-2008
Land: Amerika
Bron: Thetasteoflife
Mijn favoriet: Nee