Recept van de dag: Paastaart

Italiaanse Bruschetta Crostini

Italiaanse Bruschetta Crostini

Ingrediënten:

  • 1 ciabattabrood
  • 4 tomaten
  • 3 takjes basilicum
  • 100 g rucola
  • 200 g pecorino (Italiaanse schapenkaas)
  • 4 vijgen
  • 250 g gemengde paddenstoelen
  • olijfolie

Bereiding:

Snijd het ciabattabrood in plakjes. Besprenkel de sneetjes ciabatta met de olijfolie en rooster ze op de barbecue, grilplaat of in de oven goudbruin. Rasp over de gegrilde ciabatta met een teentje knoflook.
Tomatencrostini
Snijd de tomaten in vieren, verwijder de zaadkern en snijd het vruchtvlees in blokjes. Pluk de blaadjes basilicum en snijd deze fijn. Meng de basilicum door de tomatenblokjes en breng op smaak met olijfolie, zout en peper. Beleg de ciabatta met een lepel van het tomatenmengsel.
Vijgencrostini
Beleg de ciabatta met rucola en leg hier een plakje pecorino op. Snijd de vijgen in partjes en leg deze op de kaas.
Paddenstoelencrostini (crostini funghi)
Snijd de paddenstoelen en bak ze in een scheutje olijfolie. Breng de gebakken paddenstoelen op smaak met zout en peper. Beleg de ciabatta met de gebakken paddenstoelen.

Overge recept informatie:

Recept nummer: 4960
Aantal personen: 4
Categorie: Borrelhapjes en Tussendoortjes
Sub categorie: Borrelhapjes Tapas Hapjes Tussendoortjes
Datum: 16-12-2008
Land: Italië
Bron: Thetasteoflife
Mijn favoriet: Nee