Recept van de dag: Jeannes Ananasbeignets

Gemberkip, Kai Phad Khing

Gemberkip, Kai Phad Khing

Ingrediënten:

  • 3 tenen knoflook
  • sojasaus
  • versgemalen peper
  • 600 g kipfilet
  • 80 g gemberwortel
  • 1 ui
  • 300 g rode en groene paprika
  • 200 g champignons
  • 4 lente-uien
  • takjes koriander
  • paar radijsjes
  • olie
  • ½ dl kippenbouillon
  • 4 el oestersaus

Bereiding:

Pel en hak de knoflook en meng met een scheut sojasaus en peper tot een marinade. Snijd de kipfilet in plakjes en leg ze minimaal 15 minuten in de marinade. Schil de gemberwortel en snijd in dunne plakjes. Snijd de ui en paprika’s in reepjes. Halveer de champignons. Snijd de lente-uien in schuine stukjes. Hak de koriander. Snijd de radijs in en leg deze in koud water.
Verhit een scheut olie in de wok en roerbak de kipstukjes bruin. Voeg de gember en vervolgens de rest van de groenten toe en roerbak ca 30 seconden. Voeg de bouillon en oestersaus toe en laat ca 2 minuten koken.
Garneer het gerecht met koriander en radijs.

Overge recept informatie:

Recept nummer: 4991
Aantal personen: 4
Categorie: Vlees en Gevogelte
Sub categorie: Kip en ander gevogelte
Datum: 17-12-2008
Land: Thailand
Bron: Thetasteoflife
Mijn favoriet: Nee