Recept van de dag: Mosseltapas borrelhapjes

Ciabatta met garnalen

Ciabatta met garnalen

Ingrediënten:

  • 8 sneetjes ciabatta Italiaans brood of sneetjes van een groot stokbrood
  • olijfolie om te bestrijken
  • 8 blaadjes lollo rosso rode krulsla
  • 250 gr grote garnalen
  • 2 eetlepels rode pesto uit een potje
  • 1 limoentje
  • 4 kerstomaatjes

Bereiding:

Bestrijk de sneetjes brood dun met olijfolie en rooster ze kort onder een voorverwarmde ovengrill of in de broodrooster. Laat de gewassen sla goed uitlekken. Laat de garnalen zonodig ontdooien en op kamertemperatuur komen.
Bestrijk de sneetjes brood dun met een laagje rode pesto en beleg ze met een blaadje sla. Verdeel de garnalen over de sla en garneer met een half plakje limoen en een half kerstomaatje.

*Variatietip: Vervang de pesto desgewenst door cocktailsaus en schep die op het slablaadje.

Overge recept informatie:

Recept nummer: 5010
Aantal personen: 4
Categorie: Ontbijt, lunch en High Tea
Sub categorie: Belegde broodjes voor Lunche en High Tea
Datum: 18-12-2008
Land: Nederland
Bron: Allerhande
Mijn favoriet: Nee