Recept van de dag: Garnaal en patat

Visburger van koolvis met ei

Visburger van koolvis met ei

Ingrediƫnten:

  • 600 g koolvis
  • 1 sjalot
  • 4 eieren
  • 2 klontjes boter
  • peper en zout

Bereiding:

Hak het sjalotje fijn.
Snijd de koolvis in stukken en hak hem grof in de keukenrobot.
Meng de sjalot samen met peper en zout onder het visvlees. Vorm met de handen 4 grote ballen van de vis. Druk ze goed aan en druk ze daarna plat tot 4 hamburgers.
Bak de hamburgers in een klontje boter in een braadpan met antikleeflaag. Na 4 minuten bakken aan elke kant zijn ze gaar. Schep ze voorzichtig uit de pan en hou ze even warm op een heet bord.
Voeg een nieuw klontje boter toe in de braadpan. Bak 4 spiegeleitjes.
Leg de hamburgers voorzichtig op de borden. Schuif een spiegeleitje op elk stuk vis. Serveer met frietjes, tomatenketchup en komkommersla.
of op een opengesneden brood kadetje

Overge recept informatie:

Recept nummer: 504
Aantal personen: 4
Categorie: Ontbijt, lunch en High Tea
Sub categorie: Belegde broodjes voor Lunche en High Tea
Datum: 28-11-2006
Land: Nederland
Bron: Vis.vlam.be
Mijn favoriet: Nee