Recept van de dag: Jeannes Ananasbeignets

Kerstcharlotte

Kerstcharlotte

Ingrediënten:

  • 5 blaadjes witte gelatine
  • 600 ml melk
  • 200 gram suiker
  • 8 eidooiers
  • 600 ml slagroom
  • 1 pak kanellys (bolletje)
  • 300 gram pure chocolade
  • 100 gram blanke amandelen

Bereiding:

Bekleed de charlottevorm met vershoudfolie. Laat de blaadjes gelatine in ruim koud water ca. 3 minuten weken. Breng de melk tegen de kook aan. Klop de suiker met de eidooiers schuimig. Schenk de warme melk geleidelijk en al kloppend bij het eimengsel. Schenk het mengsel terug in de pan en verwarm dit tot de vla gaat binden (mag niet koken). Neem de pan van het vuur. Knijp de gelatine voorzichtig uit en laat het al roerend in de vla oplossen. Laat de vla onder regelmatig roeren afkoelen in ene bak met ijswater. Klop 500 ml slagroom halfstijf (lobbig) en spatel deze door de vla. Zet de kanelly’s tegen de rand van de vorm. Rasp 150 gram chocolade en roer de rasp door de vla. Vul de vorm met de vla en laat deze afgedekt in ca. 3 uur opstijven in de koelkast (maak dit 1 dag van tevoren). Verwarm 150 gram chocolade met 100 ml slagroom en roer tot een gladde saus. Laat de saus afkoelen tot lauwwarm. Hak de amandelen grof en rooster ze in een droge koekenpan goudbruin. Stort de charlotte op een platte schaal, schenk de chocoladesaus erover en garneer met de amandelen.

Overge recept informatie:

Recept nummer: 5064
Aantal personen: 6
Categorie: Nagerechten
Sub categorie: Nagerechten
Datum: 23-12-2008
Land: Nederland
Bron: Kook jij.nl
Mijn favoriet: Nee