Recept van de dag: Mosseltapas borrelhapjes

Garnalen-tomatentaartje

Garnalen-tomatentaartje

Ingrediënten:

  • 200 g Hollandse garnalen
  • 1 teentje knoflook
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 4 sneetjes bruinbrood, zonder korst
  • 2 bosuitjes
  • 2 eieren
  • 4 eetlepels crème fraîche of kookroom
  • peper, versgemalen
  • mespuntje kerriepoeder
  • 75 g belegen kaas, geraspt
  • 100 g kerstomaatjes, gehalveerd of in vieren
  • 2 eetlepels citroensap
  • 4 muffin- of quichevormpjes Ø 10-12 cm

Bereiding:

Verwarm de oven voor op 200 °C. Pel het teentje knoflook en pers dit boven de olie. Rol de sneetjes brood iets
uit of druk ze platter. Bestrijk ze aan één kant met de knoflookolie. Bekleed de vormpjes met het brood met
de oliekant tegen de vorm. Snijd de bosuitjes fijn en houd het loof apart. Kluts de eieren met crème fraîche, peper, kerriepoeder, kaas en bosui. Schenk dit mengsel in de broodvormpjes en leg de tomaatjes erin. Zet de taartjes 20-25 minuten in het midden van de oven tot ze lichtbruin en gaar zijn. Besprenkel de garnalen met
citroensap. Haal de taartjes als ze iets afgekoeld zijn uit de vormpjes en zet ze op 4 borden. Verdeel de garnalen erover en bestrooi ze met het groen van de bosui. Lekker met veldsla of fijne bladsla.

Wijn
Het gerecht is romig en fris en daarbij past
een ronde, fruitige Pinot Blanc d'Alsace

Overge recept informatie:

Recept nummer: 5163
Aantal personen: 4
Categorie: Voorgerechten
Sub categorie: Voorgerechten / Amuses
Datum: 05-05-2009
Land: Nederland
Bron: visrecepten
Mijn favoriet: Nee