Taste and Inspiration wenst u fijne feestdagen

Tong op Oostendse wijze

Tong op Oostendse wijze

Ingrediënten:

  • 20 tongrolletjes
  • 1 kg mosselen
  • 150g noordzee garnalen
  • 200g verse champignons, in fijne schijfjes
  • verse kervel
  • 1 sjalot,
  • 1 selderstengel, fijngehakt
  • 1/2 liter room,
  • 2 dl droge witte wijn
  • 1 el tomatenpuree
  • peper en zout

Bereiding:

•Stoof de sjalot en selder aan in wat olijfolie tot ze glazig zijn, blus met de witte wijn en laat voor de helft inkoken.
•Voeg nu de room toe en laat nog een paar minuten koken, breng op smaak met peper en zout en mix de saus mooi glad en laat wat indikken..
•Schik de tongrolletjes in een ingevette ovenschaal, leg er de mosselen rond en strooi er tenslotte de champignons rond. Overgiet met de hete saus, dek de ovenschaal af met alufolie en plaats in een voorverwarmde oven gedurende zo'n 25 à 30 minuten op 200° of tot alle mosseltjes open zijn.
•Verdeel alles over grote borden en werk af met de garnalen en wat verse kervel.
•Lekker met gestoomde of gebakken aardappelschijfjes.

Overge recept informatie:

Recept nummer: 5319
Aantal personen: 4
Categorie: Vis - schaal- en schelpdieren
Sub categorie: Vis- Schaal en Schelpdieren
Datum: 22-10-2009
Land: België
Bron: Taste and Inspiration.nl
Mijn favoriet: Nee