Recept van de dag: Cakerol met frambozen en hazelnootpasta

Citroen-vanillemascarpone met roodfruit

Citroen-vanillemascarpone met roodfruit

Ingrediënten:

  • 30 g pistachenoten, gepeld (zakje 95 g)
  • 2 bakjes rode bessen (a 150 gram)
  • 12 lange vingers
  • 1 beker slagroom (125 ml)
  • 1 citroen
  • 1 vanillestokje
  • 125 g mascarpone (bakje 250 g, zachte roomkaas)
  • 50 g witte basterdsuiker
  • 1 bakje frambozen (150 g)
  • 1 bakje bramen (125 g

Bereiding:

Hak de pistachenoten grof en rooster ze 4 minuten in een droge koekenpan op middelhoog vuur. Laat ze afkoelen op een bordje. Ris de rode bessen van de takjes. Pureer tweederde van de bessen met een staafmixer. Druk de puree met een pollepel door een zeef en vang het sap op. Wentel de lange vingers door het sap, zet 4 borden klaar en leg op elk bord 3 lange vingers naast elkaar. Klop de slagroom in een kom met een mixer iets dikker dan yoghurtdikte en zet dit in de koelkast. Boen de citroen schoon en rasp de schil. Halveer het vanillestokje in de lengte en schraap met de punt van een scherp mes het merg eruit. Klop de mascarpone, de citroenrasp, het vanillemerg en de basterdsuiker 3 minuten. Spatel de slagroom door het mascarponemengsel en verdeel dit over de lange vingers. Verdeel de overige rode bessen, de frambozen, de bramen en de geroosterde pistachenoten erover.

Overge recept informatie:

Recept nummer: 5350
Aantal personen: 4
Categorie: Nagerechten
Sub categorie: Nagerechten
Datum: 23-10-2009
Land: Italië
Bron: Allerhande
Mijn favoriet: Nee