Recept van de dag: Vispastei met tuinerwten

Groene groenten met makreel en sinaasappel

Groene groenten met makreel en sinaasappel

Ingrediënten:

  • 600 g broccoli, in roosjes
  • 1 zak boontjesmix (250 g)
  • 1 eetlepel balsamicoazijn
  • 5 eetlepels olijfolie extra vierge
  • 500 g vastkokende aardappels, schoongeboend
  • 2 sinaasappels
  • 2 gestoomde makreel
  • 2 eetlepels verse munt, fijngesneden
  • 50 g zwarte olijven

Bereiding:

Oven voorverwarmen op 225 °C. In groot bakblik broccoli en boontjesmix omscheppen met azijn, 3 el olie, (zee)zout en peper naar smaak. In midden van oven groenten in ca. 15-20 min. lichtbruin en beetgaar roosteren, regelmatig omscheppen. Aardappels in plakjes snijden (schil mag eraan blijven) en in 10 min. met deksel op pan beetgaar koken. In vergiet laten uitlekken. Sinaasappels dik schillen en in plakjes snijden, sap hierbij opvangen. Van makreel vel en graten verwijderen en visvlees in stukjes verdelen. In schaal rest van olie met 2 el sinaasappelsap, munt en zout en peper naar smaak tot dressing kloppen. Groenten, aardappelplakjes, sinaasappel en makreel erdoor scheppen. In vier grote kommen overdoen. Met olijven garneren.

Overge recept informatie:

Recept nummer: 5369
Aantal personen: 4
Categorie: Hoofdgerechten
Sub categorie: Maaltijd suggesties
Datum: 23-10-2009
Land: Nederland
Bron: Allerhande
Mijn favoriet: Nee